Hirdetések 2018 február 11.

 • Ma évközi 6. vasárnap van, a betegek és éhezők világnapja.
 • Ma van a Lourdesi megjelenés 160. évfordulója, a betegek világnapja. Ezért vasárnap délután 3 órakor szentmise lesz, melyben kérjük Isten áldását és segítségét egyházközségünk betegeiért, időseiért, gondozóiért. Ezen a szentmisén lehetőség van a betegek szentségének felvételére. Mindenkit szeretettel várunk!
 • Köszönjük Somogyi Emesének és lelkes segítőinek a szombat esti farsang megrendezését! Nagyon jól éreztük magunkat!
 • Február 13-án, kedden 19 órakor Dr. Csókay András, híres idegsebész tart előadást az Öregiskolában afrikai missziójáról és az ehhez kapott családi támogatásról.
 • Szerdán hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Ezen a napon szigorú böjtöt tartunk: a húsevéstől való tartózkodás, és 21 és 60 év között háromszori étkezés. Hamvazkodni a reggeli ¾ 6 órai és az esti szentmiséken, valamint a következő vasárnapi szentmiséken is lesz alkalom. Nagyböjt minden péntekén hagyományos módon tartjuk meg a böjtöt (húsevéstől való tartózkodás). Péntekenként délután 4 órától van gyónási lehetőség, 5 órakor keresztutat tartunk, Adyligeten fél 7-kor kezdődik a keresztút.
 • A Házasság hete rendezvénysorozat idén február 11-18-ig tart. Községünkben február 17-én tartjuk az ehhez kapcsolódó programot: 19 órától szentmisén vehetünk részt, áldást kérve a házasságunkra, majd 20 órától egy vidám együttlét keretében Tegzes Kató nővér vezetésével beszélgetünk „Ígéreteinkről”.
 • Csütörtökön lesz az adorációs iskola lezáró alkalma. A Szentségimádás napjához kapcsolódva este 7 órakor imaiskolát tartunk készülve az Eucharisztikus kongresszusra. A találkozások anyaga a Városmajori templomban elhangzott előadások, melyet Fábry Kornél agya tart, aki az Eucharisztikus Kongresszus titkára. A csütörtöki egész napos Szentségimádásunk ezentúl az esti 6 órai Szentmiséig tart, melyet az Imaiskola fejez be, este 9 óráig, a Hittanteremben. Mindenkit szeretettel várunk!
 • Hétfőn este 8 órától felnőtt katekumenátus lesz azok számára, akik Szentség felvételére készülnek.
 • Január 6-án Vízkereszt napján vizet szenteltünk, s megkezdődött a lakásszentelés. Gábor atya, kérésre, szívesen meglátogatja a családokat, hogy együtt imádkozva kérjünk áldást otthonainkra.
 • Zarándoklatot szervezünk Međugorjéba április 2. és 7. között. Várható költsége 17000 Ft útiköltség + 65 Euro szállásköltség. Jelentkezni február 28-ig lehet a plébánián, vagy Kemenes Gábor 1393 Budapest Pf 317. címen 5000 Ft előleg befizetésével.
 • A Magyar Katolikus Egyház örömmel készül a 2020-as Eucharisztikus világtalálkozóra. Állandó Szentségimádással szeretnénk készülni. Ennek jegyében minden csütörtökön reggel 8 órától (a reggeli Szentmisét követően) este 9 óráig Szentségimádás van a templom oldalkápolnájában. Közelünkben több helyszínen is van rendszeres Szentségimádás: http://szentsegimadas.com/

 • Aki bankon keresztül szeretne egyházi hozzájárulást fizetni vagy adományt juttatni a Plébániának, az a következő bankszámlára utalhatja:

Nagykovácsi RK Plébánia
Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet
65700086-10115442