Nagykovácsi Regnum Marianum


Nagykovácsi Regnum Marianum

További információk, fotók és egyéb kulisszatitkok az NRM honlapján: nrm.hu

2017. éves beszámoló

„A Regnum Marianum hagyományai és adottságai alapján elsődleges feladatának tekinti az ifjúság nevelését. Összetartozásunk alapja ugyanakkor nem pusztán a közös munka, hanem az ezzel együtt járó lelkiség: az életünket alakító személyes istenhit, az imádság, az önkéntesség, a közösségi elkötelezettség, összetartozás, elfogadás és támogatás, a természet szeretete, a derű.” Tételeink I./4.
Célunk a krisztusi személy kibontakozásának segítése, aki felelősségteljes szabadsággal él, aki önállóan elindul Jézus után.

Március 10. és 12. között vezetőink és managereink Vízicsikó Túrán vettek részt Krisztinavárosban. A szombat délelőtti lelki blokkot Jónás atya tartotta. Utána együtt sétáltunk el a Várkert Bazárba, hogy egy szuper, igazi építészeti kulisszatitkokat feltáró körbevezetésen vegyünk részt. Köszönjük Ferinek, Balázsnak, Iminek, Jutkának, Czöndör Krisztának, Holéczy Katinak és a láthatatlan kuktáknak szeretetüket, illetve ezt a felejthetetlen hétvégét!

Április 7-én bensőséges hangulatú ifjúsági keresztútra mentünk a Telki felé vezető úton, az újra felállított Pásztor kereszthez. Köszönjük az eredeti ötletet és a remek megvalósítást a Kaméleonoknak! Reméljük, hagyomány válik belőle.

Április 13-án volt a nagycsütörtöki ifjúsági virrasztás, imával, csenddel, énekkel. Hála a Tobzoskáknak az igényes előkészítésért!

Április 22-én legendás CNWS-en (ez egyfajta számháború, némi stratégiai fűszerrel megbolondítva) vehettünk részt a fantasy regények lápjait megszégyenítő sártengerben. Mi pályának neveztük. Hálásan köszönjük Karlócai Gegi Tábornok úrnak a főszervezést, illetve Sárinak, Bencének és Tominak a segítségüket!

Szeptember 24-én (vasárnap), aki figyelmesen fülelt, Oroszlán – üvöltést hallhatott a Kálvária felől. Láng Marika és Krúdy Domi vezetésével, Géró Valéria és Péter managersége mellett megalakult az Oroszlánok bátor közössége. Szeretettel köszöntjük a 23. NRM csapatot a fedélzeten!

Ősszel ünnepelték 10 éves szülinapjukat a Tobzoskák jelenlegi és egykori vezetőik körében. Isten éltesse őket! szülinapi videó: Tobi10

Október 14-én (szombaton) év eleji RAJT-ot vett a bárka, új vizek felé eveztünk. Fél napnyi időnket mások, a közvetlenül mellettünk élők szolgálatának szenteltük. A teljesség igényével és a végesség tudatával: lefestettük a körforgalomnál található keresztet; kitakarítottuk a Szent Sebestyén kápolna belsejét; részt vettünk a Békás-tó rendbe tételének I. felvonásában; segítettünk az aznapi iskolai bál előkészítésében és raklapok csiszolásában, festésében; az óvodában játszótéri eszközöket, padokat festettünk, rendbe tettük a veteményes kertet, és egy mezítlábas park alapját ástuk meg; segítettünk a templomkert és a plébánia körüli kerti munkákban. Délután Gábor atya ünnepi szentmisét celebrált nekünk, melynek keretében hálát mondtunk az Úrnak közösségünk létéért és az elvégzett munkáért.

December 24-én a Grizzlyk segítették a Karácsonyra való ráhangolódást a betlehemi történet életre keltésével. Vastaps Nekik az ötletes színre vitelért, Tominak és Eszternek a nagylelkű vállalásért!

Az egyházközség életét – actio radiusunk és felelősségünk teljes tudatában – igyekszünk együtt gazdagítani minden jó szándékú testvérünkkel. Rendszeresen ministrálunk a tízes miséken, adventi időben a rorátékon; Caritas csomagokat kézbesítünk karácsonykor és húsvétkor, segítünk a Mikulásnak az ajándékok elkészítésében, fókuszunkat eredeti küldetésünkön: az ifjúság katolikus nevelésén tartva. Köszönjük Barátainknak, akik segítségünkre vannak ebben a szép munkában! „Miért félnénk, miért élnénk, ha nem egy álomért?”

Érdeklődőknek ajánljuk virtuális kikötőnk meglátogatását:    nrm.hu