Hirdetések 2020 április 26.

 • Feltámadt Krisztus, alleluja!
 • Kedves testvérek, az életben mindig úton vagyunk. És azzá válunk, ami felé haladunk. Isten útját válasszuk, ne az én útját; az „igen” útját, ne a „ha” útját! Így rájövünk majd, hogy nincs olyan váratlan esemény, nincs olyan meredek emelkedő, nincs olyan sötét éjszaka, amellyel nem tudnánk Jézussal együtt szembenézni. A Szűzanya, az úton lét anyja, aki az Ige befogadásával egész életét Istennek kimondott „igen” -né tette, mutassa nekünk az utat!” (Ferenc pápa, 2020. április 26.)
 • A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A templomi szentmiséket Gábor atya továbbra is megtartja, s arra kéri a híveket, kapcsolódjanak be a 89MHz-en vagy a Nagykovácsi Plébánia facebook oldalán lévő élő közvetítésbe! Aki a lelki áldozáson túl szeretné valóban is magához venni az Úr Jézus testét, megteheti a liturgiák végeztével a templomkertben. A miserend a honlapon megtekinthető.
 • Pünkösdre készülünk, s hogy nyitott szívvel fogadjuk a Szentlelket, szeretettel hív Gábor atya minket egy megújulásra: a következő hetekben keddenként este 8 órától tanít minket hasonlóan a Szentlélek szemináriumhoz. Az előadás a plébánia facebook oldalán követhető.
 • Csütörtökön este 8 órától imaóra lesz Hazánkért, melyet a 9 órakor kezdőd szentmise zár.
 • A héten első péntek lesz, így este 9 órától Szentségimádás lesz a hittanteremben, és azt megelőzően fél 9-től hallgatjuk a Szentségimádás iskoláját. Aki gyónni szeretne, megteheti csütörtökön és pénteken délután 3-6 óráig a templomkertben a járványügyi előírásokat betartva.
 • Május a Szűzanya hónapja, ezért minden reggeli mise után imával köszöntjük őt.
  A Szűzanya április 25-i medjugorjei üzenetét olvashatjuk az alábbi elérhetőségen:
  http://medjugorje-bekekiralynoje.hu/hu/uzenetek/2020-aprilis-25-marija-a...
  Esténként a youtube segítségével bekapcsolódhatunk a Medjugorje-ban történtekbe:
  5 órától a rózsafüzérbe, 6 órától pedig a szentmisébe és az azt követő programokba (magyar fordítással). A youtube csatorna pontos elérhetősége: https://www.youtube.com/channel/UCrOK5mcyGnmBqZ0a6-hgaDQ/live
 • Egy évvel elhalasztották, de a Magyar Katolikus Egyház továbbra örömmel készül az Eucharisztikus világtalálkozóra. Állandó Szentségimádással szeretnénk készülni. Ennek jegyében minden csütörtökön reggel 7 órától (a reggeli szentmisét követően) este 9 óráig folytatódik a Szentségimádás a templomban, és pénteken 12-19 óráig Adyligeten. Közelünkben több helyszínen is van rendszeres Szentségimádás: http://szentsegimadas.com/

 • Aki bankon keresztül szeretne egyházi hozzájárulást fizetni vagy adományt juttatni a Plébániának, az a következő bankszámlára utalhatja:

Nagykovácsi RK Plébánia
Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet
65700086-10115442