Hirdetések 2020 április 5.

 • „A dráma, melyet most átélünk, arra késztet bennünket, hogy komolyan vegyük azt, ami fontos, ne vesszünk el lényegtelen dolgok között; újra fedezzük fel, hogy az élet semmire sem szolgál, ha nem szolgálunk egymásnak. Mert az életet a szereteten lehet lemérni. Mondjunk feltétel és kifogás nélkül igent a szeretetre! Ahogyan Jézus tette értünk.”
  (Ferenc pápa, 2020. április 5.)
 • A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A templomi szentmiséket Gábor atya továbbra is megtartja, s arra kéri a híveket, kapcsolódjanak be a templom környékén a 89MHz-en vagy a Nagykovácsi Plébánia facebook oldalán lévő élő közvetítésbe! Aki a lelki áldozáson túl szeretné valóban is magához venni az Úr Jézus testét, megteheti a liturgiák végeztével a templomkertben. A miserend a honlapon megtekinthető.
 • A héten minden reggel 10 óráig van gyónási lehetőség a templomkertben, hétfőn és szerdán 17 órától Nagykovácsiban és kedden 17 órától Adyligeten is.
 • A Szent 3 napban minden délután ½ 5-től lesz gyermekliturgia, mely szintén követhető élőben a facebook oldalon. Gábor atya kéri a szülőket, hogy a nagycsütörtöki szertartáshoz készítsék elő a kiscsengőket, valamint legyen kéznél egy mosdótál és törülköző is!
 • Nagycsütörtökön emlékezünk meg az Utolsó vacsoráról Adyligeten 18 órai, Nagykovácsiban 19 órai kezdettel. Utána éjfélig Szentségimádás, este 10-11 óráig közös imádságos óra lesz.
 • Nagypénteken délután 3 órakor keresztút lesz. Este 18 órakor Adyligeten, 19 órakor Nagykovácsiban kezdődik a nagypénteki szertartás. Utána éjfélig, valamint szombaton a reggeli zsolozsma után délig lehet a Szent Sírt látogatni, nyitva lesz a templom.
 • A Nagyszombati szertartás Adyligeten 18 órakor, Nagykovácsiban 20 órakor kezdődik.
 • Húsvétvasárnap a járványügyi rendelkezésektől függően, előre láthatólag délelőtt 10 órakor kezdődik Nagykovácsiban az ünnepi szentmise, Adyligeten reggel 8 órakor.
 • Megkezdődött a NEK regisztráció. Jelentkezni a www.iec2020.hu honlapon, vagy a templomban kihelyezett regisztrációs lapon lehet. Kérjük a testvéreket, hogy jelöljék meg, a Nagykovácsi Plébánia tagjai, csoportazonosítónk: IEC-3GR7.
  A regisztrációhoz segítséget találnak a nagykovacsiplebania.hu honlapon is.

 • Aki bankon keresztül szeretne egyházi hozzájárulást fizetni vagy adományt juttatni a Plébániának, az a következő bankszámlára utalhatja:

Nagykovácsi RK Plébánia
Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet
65700086-10115442