Hirdetések 2020. november 1.

Mindenszentek ünnepe, az életszentségre szóló személyes és egyetemes meghívásra emlékeztet bennünket, és biztos példaképeket kínál számunkra erre az útra, amelyet mindenkinek egyedülálló és megismételhetetlen módon kell végigjárnia. … a szentek nem egyformák, mindegyiknek megvan a maga személyisége, és életszentségét mindegyikük saját személyisége szerint alakította ki! Mindannyian képesek vagyunk erre, mi is tudunk ezen az úton járni!” (Ferenc pápa, 2020.nov.1.)

November 1. Mindenszentek ünnepe volt. Ehhez kapcsolódva Mindenszentek nyolcadában (november 8-ig) a szokásos feltételekkel teljes búcsút nyerhetünk elhunyt szerettünknek.

November hónapban minden hétköznap a reggeli, vasárnap pedig a ½ 12-kor kezdődő szentmisében imádkozunk az elhunytakért, a szándékokat az oltár melletti urnába lehet bedobni.

November 5-én Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentjének ünnepe van. Szeretettel hívjuk a szülőket, nagyszülőket és mindenkit, hogy előtte, szerda este a 7 órakor kezdődő szentmisében együtt imádkozzunk fiataljainkért és a férfiainkért!

Apák imája november 4-én szerdán este 8 órától, Anyák imája 5-én csütörtökön este ½ 9-től lesz.

A héten első péntek lesz. Délután 15 órától Gábor atya várja szentgyónásra illetve lelki beszélgetésre a testvéreket a felső hittanteremben.

3 hét múlva lesz plébániánkon az elsőáldozás. Imádkozzunk az elsőáldozókért, hogy nyitott szívvel várják az Úr Jézussal való találkozást, és hogy családjaik, hitoktatóik és Gábor atya segíteni tudják őket ezen az úton!

A Magyar Katolikus Egyház örömmel készül a 2020-as Eucharisztikus világtalálkozóra. Állandó Szentségimádással szeretnénk készülni. Ennek jegyében minden csütörtökön reggel 8 órától (a reggeli Szentmisét követően) este 9 óráig  Szentségimádás van a templom oldalkápolnájában. Adyligeten péntek délután 1 órától este 7 óráig járulhatunk az Oltáriszentség elé. Közelünkben több helyszínen is van rendszeres Szentségimádás: http://szentsegimadas.com/