Ima családjainkért ma este 9 órakor online - Szeretetláng Mozgalom

Kedves Testvérek!

Ebben a kiszámíthatatlannak látszó, kérdésekkel teli időszakban is közösen szeretnénk imádkozni a családjainkért, a világ családjaiért Kemenes Gábor atya vezetésével.

„MA NÁLAD FOGOK MEGSZÁLLNI!"

A Szeretetláng Mozgalom szervezésében december 8-án, kedden 21 órától ismét Szentségimádást tartunk a családokért, a családok egységéért, a családok megszentelődéséért.
A Szentségimádást Kemenes Gábor atya, a Mozgalom nemzetközi papi vezetője tartja. Virtuálisan mindenkit szeretettel várunk a Nagykovácsi Plébánia facebook oldalán: https://www.facebook.com/NagykovacsiPlebania
A múlt hónapban több mint 1200 testvér kapcsolódott be közös szentségimádásunkba, sokkal többen, mint ahányan a templomba befértünk volna! A Szeretetláng Lelki Naplóban olvashatunk a „Templom csendes mélyén” kezdetű énekről, amely Erzsébet asszony egyik kedvenc éneke volt. Arról szól, hogy az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus a tabernákulum mélyén a csendes éjszakában is várja a híveket. Mivel azonban ők nem jönnek hozzá, a Megváltó kilép a templom falain túlra, és felkeresi az embereket: a szegényeket a kunyhóikban, a rabokat a börtönökben, virraszt a betegek fölött, s vigaszt enyhülést és reményt ad mindenkinek! Ebben az időszakban „telitalálat” ez a régi ének: mi nem mehetünk el Jézushoz, de ő „kilép” a templomból, akár az internet segítségével is, hogy az adventi várakozás napjaiban szállást keressen családi otthonainkban! Ahogyan a fügefán ülő Zakeusnak mondta Jézus: "Ma nálad fogok megszállni", úgy mondja most nekünk is képletesen: ma, 21 órakor szeretnék nálad megszállni! Zakeus örömmel fogadta Jézust, de mi mit felelünk neki?
– „Jaj, Uram, nem néztem az órát, elfelejtettem, hogy jössz!”
– „Uram, egész nap dolgoztam, este már pihenni szeretnék.”
– „Uram, majd máskor, most nincs időm.”  Stb.
...Ám ha mégis ajtót nyitsz neki és  vendégül látod őt, akkor elmondhatsz Neki mindent, ami a szívedet nyomja!

Kindelmann Győző
Szeretetláng Mozgalom