Imádság a nagyszülőkért - július 26.

JÚLIUS 26-án Szent Anna és Szent Joachim, a Boldogságos Szűz Mária szüleinek, Jézus nagyszüleinek, a nagyszülők két védőszentjének ünnepe lesz. Ezen a napon szeretettel várom Kedves Testvéreimet a nagyszülőkért és szeretteikért felajánlott szentmisére a templomba, este 6 órára.

A szentmise előtt, 1/2 6 órakor a Szt. Anna utcában, az egykori kápolna helyén épített emlékoszlop előtt köszöntjük Szent Annát, és kérjük közbenjárását. A szentmise után szeretetvendégségre hívok minden résztvevőt a plébániára.

Tisztelettel és szeretettel     Gábor atya

          „Szent Annát kiváltságos patrónájaként tisztelte az asszonynép, de tisztelték azok is, akiknek foglalkozása valamiképpen a gazdasszonyi teendőkkel, az asszonyi gondoskodással függ össze:a szövőmunkások, csipkeverők, seprűkötők.   ….

Szent Anna és Joachim korunkban a keresztény nagyszülők eszményképei lettek, személyükben a nagyszülői tisztség méltósága szentelődött meg.”

(Bálint Sándor néprajztudós) Anna jelentése: kegyelemmel áldott, Joachim pedig: Isten megvigasztal. Szent Anna hazánkban mintegy 130 templom és kápolna patrónája, három templomnak Szent Joachim a védőszentje.