Nagykovácsi Plébánia Hirdetése 2023.01.01.

„Isten, aki minden áldásnak ősforrása, adja meg nektek kegyelmét, árassza rátok bőséges áldását, és tartson meg titeket az egész esztendő folyamán egészségben és épségben! Őrizzen meg titeket töretlenül a hitben, adjon hűséges kitartást a reményben, és erősítsen meg a mindvégig türelmesen gyakorolt szeretetben! Irányítsa békéjében napjaitokat és tetteiteket, hallgassa meg mindig és mindenütt kéréseiteket, és vezessen el a boldog örök életre!” (az Egyház újévi liturgikus áldása)

A hét ünnepei:
                            Hétfő:       Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspökök
                            Kedd:        Jézus Szent neve
                            Péntek:    Vízkereszt
                            Vasárnap: Urunk megkeresztelkedése

XVI. Benedek emeritus pápa december 31-én, kilencvenöt éves korában elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy együtt imádkozzunk érte, emlékezzünk rá: hétfőn az este 7 órakor kezdődő szentmisében, mely után egy rövid vetítés lesz az életéről a hittanteremben, és csütörtökön délelőtt 9:30-tól a hittanteremben közösen bekapcsolódhatunk a római temetési szertartásba.

Szerdán az esti 6 órakor kezdődő szentmisében imádkozunk Gyuri bácsiért, egyházközségünk egykori plébánosáért, aki 22 éve tért meg a mennyei hazába.

Szerdán este 8 órától lesz Apák imája, csütörtökön este ½ 9-től Anyák imája a templomunkban.

Január 6. péntek Vízkereszt ünnepe. Kötelező ünnep, mellyel az egyház szeretné még inkább felhívni a figyelmünket, hogy Krisztus MINDENKIT hív!
Ez egyben első péntek is. Délután 4 órától gyóntatás lesz a hittanteremben, este 9 órától pedig az első pénteki szentségimádáson vehetünk részt.

Következő vasárnap lesz Urunk megkeresztelkedésének ünnepe, mellyel befejeződik a karácsonyi ünnepkör, és hétfőtől a farsangi időszak kezdődik, mely hamvazószerdáig (február 22-ig) tart.

Köszönjük minden adakozó testvérünknek tavalyi adományát, a Karitász január most következő vasárnapján gyűjt pénzbeli adományokat.

Vízkereszt napján vizet szentelünk, s megkezdődik a lakásszentelés. Gábor atya, kérésre, szívesen meglátogatja a családokat, hogy együtt imádkozva kérjünk áldást otthonainkra.

A Magyar Katolikus Egyház örömmel készül a 2020-as Eucharisztikus világtalálkozóra. Állandó Szentségimádással szeretnénk készülni. Ennek jegyében minden csütörtökön reggel 8 órától (a reggeli Szentmisét követően) este 9 óráig Szentségimádás van a templomunkban, pénteken 13-19 óráig pedig Adyligeten.