Számadás a Plébániai Karitász 2016 évi munkájáról

A plébániai karitász ebben az évben is a hosszú évek során kialakult éves program szerint dolgozott:

Februárban a betegek világnapján, és novemberben Szent Erzsébetkor találkozót rendezett a betegeknek és időseknek. Húsvét és Karácsony előtt 85 – 85 idős részére ajándékcsomagokat készített, melyekkel a regnumi fiatalok és a karitász tagjai keresték fel az időseket

Húsvétra és Karácsonyra az óbudai Szőlő utcai fiú nevelőotthonban fogvatartott kamasz gyerekek közül 6-6-nak ajándékcsomagot készített, és névre szóló levelet írt. Karácsonykor a csomagokat Gábor atya adta át a fiataloknak.

Nagyböjtben élelmiszert gyűjtött a CBA előtt. A 425 kiló élelmiszer adományt 16 kilós csomagokra osztva 26 családnak, illetve egyedülállónak vitte el.

A hívek pénzadományaiból segített:

  • Tanévkezdéskor 8 családot összesen 110 eFt készpénzzel

  • Karácsony előtt 14 családot 110 000 Ft értékű ajándék kártyával,

  • Mikuláskor 14 időst, illetve egyedülállót összesen 111 e Ft értékű élelmiszer csomaggal,

  • 6 súlyos, illetve idős beteget, személyenként átlagosan 17 ezer Ft-tal –  az összeget a Cédrus patikában helyezte el, melynek erejéig a beteg gyógyszervásárláskor nem fize

Időseket látogatott, és segített idős betegeknek az önkormányzati gyógyszer támogatás igénylésében.

Szétosztott a Sebestyén patikából kapott 48 üveg Béres-cseppet és a Karitász Központból kapott 430 kiló almát.

Megtartotta áprilisban és szeptemberben az egész falut érintő, sokakat mozgósító ruhaakciót. A sok magmaradt ruhát Nógrádba, illetve Arlóra szállította.

Novemberben játékokat gyűjtött, s a hónap végére meghirdette a játékválasztást. A megmaradt játékokat szintén Arlóra szállította el.

Decemberben – a szokásos első vasárnapi gyűjtés helyett – „Egymillió csillag a szegényekért” gyertyák és karitász naptár árusításával gyűjtött adományokat.

A Plébániai Karitász munkáját nagyban segítette Gábor atya, a szállításokat vállalók, a ruhaakciók előtt és után a tetőteret rendezők, az ajándékcsomagokba süteményt sütő asszonyok, az ajándékcsomagokkal az időseket felkereső diákok.

KÖSZÖNET MINDNYÁJUKNAK!
ÉS NYOMATÉKOS KÖSZÖNET MINDEN ADAKOZÓNAK
!

Durván az éves bevétel és a kiadás is 600 eFt a készlet 450 eFt

A részletes elszámolást január elején a bejáratnál kifüggesztjük és a honlapra feltesszük.

Réthy Mária 20 év után átadta a csoport vezetését Somogyi Emesének. Emese már 7 éve nagy segítségére volt. Jókedvvel, szeretettel vállalt munkát, lendülettel, felelősségteljesen végezte, és korosztályából új segítőket hozott.