Virágvasárnapi hétvége

Kedves Testvérek!

Szombat délelőtt szükségünk van segítő kezekre templomunk kitakarításában. Reggel fél 9-től várunk kicsiket és nagyokat egyaránt a közös ügy érdekében.

Ezt követően délután szeretettel várja Kuti Imre mindazokat, akik szívesen járnának keresztutat, itt helyben. "Évekkel ezelőtt azért szerveztem ezt a keresztutat, mert nekem is kisebbek voltak a gyermekeim, és nyugodt körülmények között biztonságos mellékutcában, helyben, és kint  a természetben szerettem volna imádkozni velük."  Virágvasárnap előtti szombaton délután, tehát április elsején szombaton 16 órakor indulunk a Pók utca, Szent Fábián utca kereszteződéséből. Célunk a családokért imádkozni, a gyerekeket is bevonnánk a kereszt hordozásába, persze az erős szülőkkel együtt. A végállomás a Kálvária kápolnánál a kereszteknél lesz. Út közben osszuk ki az állomásokon felolvasott szövegeket, vonulás közben élekelünk is. Gyertek, emlékezzünk Krisztus Urunk szenvedésére!

Húsvét előtti utolsó vasárnap Jézus Jeruzsálembe való diadalmas bevonulásának ünnepe, Virágvasárnap. Ekkor a gyermekmise elmarad, és 10 órakor a Szent Anna utcában kezdődik a délelőtti szertartás: énekelve, megszentelt barkaágakkal a kezünkben átvonulunk a főtérre, majd betérünk a templomba és ott folytatódik a szentmise.
Az esti szentmisét Müller György atya celebrálja, és gregorián kórusunk kíséri.

"Meg kell tisztulnunk minden portól, amely a szívünkre rakódott. Hogyan? Imádság, böjt, irgalmasság cselekedetei: ez a nagyböjt útja." (Ferenc pápa)