Imádság a békéért

Minden keresztényt, békét szerető embert imádságra hívunk szerdán és csütörtökön este 8-9 óráig a templomba.

Szent Kereszt felmagasztalásának és a Fájdalmas Szűzanyának ünnepén egész Európában imanapot tartanak Ukrajna békéjéért. A közös imádság eucharisztikus hódolat formájában valósul meg.

Papok és hívek borulnak térdre a Legszentebb Oltáriszentség előtt, hogy Ukrajna békéjéért fohászkodjanak az Úrhoz, válaszolva Ferenc pápa felhívására, aki azt kéri mindenkitől, hogy „legyen a béke építője, és imádkozzon, hogy a világban az összhang és a kiengesztelődés gondolatai és tervei terjedjenek el”.

Szerda este 8-9-óráig vezetett imádsággal, csütörtökön pedig reggel 8 órától este 8 óráig csendes szentségimádással, este 8-9 óráig pedig közös imádsággal fohászkodjunk az Úrhoz a békéért.

A Szent Kereszt évének kezdetét meghirdető levélben az ukrán püspökök így írnak: „Február 24-e óta, amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, fájdalmas keresztutat járunk, ahol ártatlan emberek szenvednek, megsebesítik és megölik őket, nagy a gonoszság, sok a szenvedés! Most jobban érezzük, mint valaha, milyen az ártatlanok elleni erőszak, amikor ártatlanokat feszítenek keresztre. Most jobban megértjük, mint valaha a keresztútját járó Jézus Krisztust, megértjük a szenvedését és a halálát, az ártatlan bárányét, akit olyan emberek feszítettek keresztre, akik a gonosz szolgálatába álltak.”